Sari-Sari Mart

Sushi Ris

Ingredienser

Til 4 pers.:
  • 6 dl Sushiris (hvis sushien bruges som hovedret beregnes ca. 1½ dl ris pr. pers.)
  • 6 1⁄2 dl Vand (ris og vand skal have forholdet 1:1 + 10 % ekstra vand.)
  • 5 spsk. riseddike 
  • 1 tsk Salt 
  • 1 spsk Sukker 



Fremgangsmåde

(Når man skal lave ris til sushi, er det vigtigt at bruge autentisk sushi ris og IKKE grødris, som nogle anbefaler. )


1. Vask risene i vand og skyl grundigt. Skift vandet 5-6 gange indtil det er klart og risene har skiftet farve til helt hvide. 

2. Hæld ris og vand i en riskoger og tænd for riskogeren. Når risene er færdigkogte slår den automatisk fra. Lad dem  stå i 10 min og hvile. (Den nemme metode) 
Alternativt, kan man koge risene i en mellemstor gryde med låg. Skru ned for varmen, når vandet koger og lad det koge i ca. 12 min. (check evt. tiden på pakningen). Tag derefter gryden af varmen og lad det trække i 10 min.

3. I mellemtiden blandes riseddike, sukker og salt i en lille gryde. Denne marinade kaldes for Sushi-zu. Kog blandingen indtil sukkeret er opløst. Stil blandingen til afkøling. 

4. Kom den kogte ris i en stor skål eller et Hangiri fad, som er beregnet til at afkøle risene i. Hæld marinaden over risene og bland med en spatel, samtidig med at man fjerner eventuelle klumper. Sørg for at få masser af luft til risene. 

Brug et fugtigt klæde for at dække skålen. Risen skal anvendes den samme dag eller dagen efter. Man bør ikke stille den på køl, men den kan fryses ned til senere brug. 





Sari-Sari Mart - Shop

Nordre Fasanvej 12
2000 Frederiksberg
Tlf.: 3816 2582

Åbningstider:
Man - Fre: 11:00 - 18:00
Lør: 10.00 - 14.00

Nyheder