Sari-Sari Mart

Tom Yum

Ingredienser

  • 300 - 350 gr. tigerrejer
  • 8 dl vand
  • 1 skalotteløg
  • 2-4 friske røde chili, grofthakkede (evt. lidt flere, hvis man vil have suppen stærkere)
  • 1-2 spsk. Tom yum paste (evt. lidt mere, hvis man vil have suppen mere krydret)
  • 2-3 spsk. Chili paste
  • 2 spsk. fiskesovs
  • 4 kaffir limeblade, hele
  • 4 - 5 skiver galanga
  • 2 stilke citrongræs
  • 1 spsk. palmesukker (kan erstattes af rørsukker)
  • Shiitake, i tynde skiver
  • Saft af 1-2 lime
  • Frisk koriander og thai basilikum til pynt



Fremgangsmåde

  • Rejerne afskalles og tarmstrengen fjernes. 
  • Shiitake renses og skæres i halve eller kvarte afhængig af størrelsen. Skalotteløget pilles og skæres i ringe. Galangaen skrælles og skæres i tynde skiver. Citrongræsset bankes med bagsiden af en tung kniv og skæres derpå i helt tynde skiver. Skær chilierne i tynde strimler på langs.
  • Vand, galanga, kaffir, citrongræs, fiskesovs, chili i olie, tom yum paste og de små chilier kommes i en gryde og bringes i kog. Lad suppen koge et stykke tid under låg, for at få smagen ud af urterne. Kom resten af ingredienserne, undtagen rejerne, i suppen og lad den koge i et par minutter. Smag til med limesaft, fiskesovs og palmesukker. 
  • Tilsæt shiitake og lad dem koge i et par minutter. Rør godt rundt og tilsæt rejerne. Hvis du bruger store tigerrejer så skal de ca. koge i 3 minutter.
  • Servér suppen straks, drysset med hakket koriander og thaibasilikum. 
  • Kan serveres med en skål ris til.

- Man kan tilsætte lidt kokosmælk til retten hvis man ønsker den mere rund og blød.

Velbekomme...


Sari-Sari Mart - Shop

Nordre Fasanvej 12
2000 Frederiksberg
Tlf.: 3816 2582

Åbningstider:
Man - Fre: 11:00 - 18:00
Lør: 10.00 - 14.00

Nyheder